En sida där högkänsliga som också upplever oro 

och ångest får hitta gåvorna i även sina svåraste känslor

Om Högkänslig

Hej känsliga själ!

Jag är så glad att du är här. Jag som driver Högkänslig heter Helena, är högkänslig och jag har levt med oro och ångest genom hela mitt liv. Att upptäcka att jag var högkänslig var en stor pusselbit i att läka mig själv och få förståelse för alla gåvor som kommer med detta personlighetsdrag. Jag började uppskatta mig själv mycket mer. Men ångesten och oron försvann inte helt och fortsatte vara återkommande inslag i långa perioder av mitt liv. Jag tänkte och kände att mina upplevelser av detta var ett tecken på trasighet och att något var fel på mig. Jag trodde att jag behövde göra mig av med alla dessa känslor för att kunna må bra och känna mig hel.

Men så hittade jag nyckelpersoner som Sheryl Paul, Kelly Brogan och Dr. Nicole LePeras arbete som helt transformerade mitt liv. Tack vare dem fick jag förståelsen för alla de gåvor som finns i våra svåraste känslor och att vi alla har kraften att läka oss själva. Genom dem har jag förstått att ångesten är min vägvisare och guide till att läka mig själv, inte ett tecken på trasighet. 

För det var när jag bemötte de känslor jag hade avskytt mest med nyfikenhet och medkänsla som jag äntligen fann lugnet och friheten. Paradoxalt nog var det när jag lät ångesten få ta plats i min kropp istället för att fly från den som jag kunde känna mig fri. Det var först då jag kunde stå i full kraft i mina gåvor av känslighet, kreativitet och empati som kommer med högkänsligheten. 

 

Jag har lärt mig att de känslor som vi helst springer ifrån bär med sig ett så otroligt viktigt och kraftfullt budskap. Ett budskap om hur vi kan läka oss själva och nå känslor av att vara tillräckliga och fria. Något jag finner så vackert. Det vi behöver göra är att våga stilla oss och lyssna. Precis det hjälper jag dig att göra här. 

Hjälp till självläkning

 

Ett sätt jag gör det på är att samla enkla och konkreta självhjälpsverktyg för högkänsliga som upplever oro och ångest. Min övertygelse är nämligen att många som upplever psykisk ohälsa är just känsliga själar som inte fått möjlighet att lära sig att bemöta sina stora och många känslor med förståelse och medkänsla. Istället använder man sig ofta av stark självkritik och upplever mycket skam. Detta beror mycket på att vi lever i ett samhälle där majoriteten av oss lärt sig att stora känslor inte är okej eller har en föreställning om att vi inte klarar av att känna dem. Något som i praktiken resulterar i att känslorna inte försvinner utan visar sig i andra former som orostankar och ångest.

 

Mina verktyg hjälper känsliga själar att kunna upptäcka vilka läkande budskap deras känslor såsom ångest har. Med stöd av dem kan man få uppleva att man visst klarar av att känna sina känslor. De är också till för att underlätta för positiv förändring av beteenden och mönster som inte är stärkande längre. För är det något jag är helt övertygad om är det att vi alla har den inneboende kraften att läka oss själva, bara vi får tillgång till rätt verktyg. Det är när vi utvecklat vår egen verktygslåda vi på riktigt kan upptäcka alla skatter som finns med att vara just högkänslig. Några av mina absoluta favoritverktyg är samlade under rubriken Självläkning - alla är helt gratis och fria att spridas.  

 

Vill du jobba med mig en och en erbjuder jag både enskilda sessioner i Stärkande samtal och den transformerande metoden Mindful tapping. För den som är redo för att ta ett längre kliv erbjuder jag också mitt stärkande och läkande program "Hjärtats längtan" på 90 dagar där du har möjlighet att tillsammans med mig påbörja en inre resa och gå från självkritik till mer självkärlek. 

Jag jobbar annars som skolkurator på 50% och är examinerad socionom sedan 2014 vid Jönköpings universitet. Sedan juni 2019 är jag även certifierad Mindful tapper terapeut. Mellan 2012-2019 drev jag hemsidan Blygmodig som fokuserade på att lyfta blyghet i ett stärkande ljus, genom den har jag mött hundratals känsliga själar och denna hemsida är sprungen ur all den erfarenheten. 

Vill du ha kontakt med mig använder du kontaktformuläret nedan eller mailar mig på helena.hogkanslig@gmail.com 

Värme och kärlek,

Helena

Kontakt
  • Black Facebook Icon

© 2019 av Högkänslig